Ana Sayfa
Duyurular
"fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Etkinliği" Gerçekleştirildi

"FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı, Sakarya Üniversitesi Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koordinatörlüğü ve Sakarya Teknokent tarafından "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Etkinliği" gerçekleştirildi.

Fikri ve sınai haklar, patent, faydalı model, tasarım gibi konu başlıklarının açıklandığı “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Etkinliği”, 6 Temmuz 2023 Perşembe günü Sakarya Teknokent Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlik; Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş tarafından eser-fikri hak kavramlaştırması, tescil, sınai haklar vb. başlıkların ve ilgili kanunların açıklanmasıyla başladı. Patent, Faydalı Model ve Tasarım arasındaki farkları ve içermeleri gereken hususları vurgulayan Bektaş, ayrıca tescil hususunun altını çizdi.

Türk ve Avrupa Patent vekili Doç. Dr. Senem Kayahan, Patent ve Faydalı Model konularında örneklerle açıklamalar yaparken patent öncesi yapılmaması gereken hususların altını çizdi. Tarifname, buluş basamağı gibi başlıklar konuşma dahilinde titizlikle incelendi.

ADAPTTO Sınai Mülkiyet Uzmanı Öğr. Gör. Nurbanu  Zengin, Yükseköğretim kurumlarındaki patent süreçlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Örneklerle açıklamalar yapan Zengin, süreç içerisindeki ilgili sürelere ve işlem basamaklarına dikkat çekti.

Etkinlik; katılımcıların aktif katılımıyla soru-cevap şeklinde ilerlemiş, belge takdimiyle sona ermiştir.

Fotoğraflar